+(31) 6 1089 7778
Selecteer een pagina

In 2007 maakten Ellen en goede vriendin Annelies kennis met de weeskinderen van The Needy Today in Freetown, Sierra Leone. Destijds maakten ze voor elk kind een fotoalbum, vanuit Stichting Wees de Foto, als tastbare herinnering aan wie ze zijn. Een bijzondere ontmoeting die enorm veel effect bleek te hebben op de eigenwaarde van de kinderen. Ellen is de kinderen letterlijk nooit uit het oog verloren. Het weeshuis heeft helaas nog steeds grote financiële problemen, die wij door middel van een bijzonder project willen verhelpen.

Ellen en de kindjes van The Needy Today

Helaas is het afgelopen jaren door de politieke situatie in Sierra Leone of wegens gevaar voor gezondheid niet makkelijk geweest een tweede reis te plannen. De reis is nu gelukkig geboekt en 8 juli vertrekken Ellen en haar vriend Chris naar weeshuis The Needy Today, waar Ellen oprichter Dauda Koroma en de weeskinderen voor de tweede keer zal ontmoeten.

Er is een groot tekort aan schoolgeld, waardoor kinderen een straatleven vol drugs en geweld dreigen te gaan leven. Ellen is daarom op verschillende en creatieve wijzen geld aan het inzamelen voor de kinderen zodat ze naar school kunnen, hun ticket naar de toekomst. Het weeshuis telt 44 kinderen die voor 165,- per kind per jaar naar school kunnen (inclusief schoolgeld, boeken, lunch, schooluniform en vervoer). Door middel van fotografische activiteiten en crowdfunding wordt hiervoor geld ingezameld. Volgens het principe van crowdfunding krijgt elke donateur een passend cadeautje terug!

Naast de donaties voor o.a. schoolgeld en boeken, zal Ellen ter plekke leuke en speelse fotolessen verzorgen. De kinderen krijgen een korte uitleg over fotografie en wat ze er allemaal voor leuke dingen mee kunnen doen. Met de meegebrachte cameraatjes gaan ze daarna zelf foto’s maken. Vervolgens kiezen de kinderen zelf hun mooiste foto’s uit. Foto’s die zij mooi vinden zullen eenmaal weer terug in Nederland geëxposeerd worden. Afhankelijk van de vertrekdatum, zal een expositiedatum bepaald worden. Opbrengst van verkochte foto’s, kaarten en andere fotoartikelen zijn bestemd voor donatie. De kinderen zijn nu al razend enthousiast om aan de slag te gaan!

De planning van de reis en alle activiteiten is in volle gang!

Je kan sponsoren door een donatie te doen of zelfs door een kindje financieel te adopteren voor 165,- per jaar. Daarnaast zijn digitale camera’s, batterijen en geheugenkaartjes meer dan welkom.

Wil je meer informatie of wil je weten hoe je dit project kunt steunen? Klik dan hier !