+(31) 6 1089 7778
Selecteer een pagina

Lieve mensen,

Afgelopen zomer reisden mijn vriend Chris en ik voor Stichting Wees de Foto af naar Sierra Leone, om daar fotoworkshops te geven aan de kinderen van weeshuis The Needy Today in Makeni. De weeskinderen van The Needy Today hebben met de gedoneerde cameraatjes voor de eerste keer gefotografeerd, een heel avontuur! De meest ontroerende, grappige en schitterende resultaten zijn het gevolg geweest van de fotoworkshops die wij ze daar gegeven hebben.

Een verslag van onze reis is te zien via deze link, mede mogelijk gemaakt door Ron Tuijtel van RTworks Videoproductions. Kijk en beleef mee!

Het goede nieuws is, dat ons doel om zo schoolgeld in te zamelen voor het middelbaar onderwijs van 44 kinderen, voor een groot deel gelukt is! De kinderen zijn op dit heuse moment gestart met hun eerste lesjaar op het middelbaar onderwijs. Een grote droom die uitkomt! Hun sleutel naar een betere toekomst. Hierbij zenden we dan ook met veel trots een foto van de kids op weg naar school. Een ieder die daar aan bijgedragen heeft, willen we dan ook -mede namens de kinderen, Dauda en overige medewerkers van The Needy Today- van harte bedanken!

Op weg naar school!

 

 

 

 

 

 

 

Dankzij veel steun, enthousiasme en warmte hebben Chris en ik dit project neer kunnen zetten, met als doel om door verkoop van de foto’s die de kinderen zelf gemaakt hebben, hun schoolgeld voor middelbaar onderwijs in te zamelen. Een mooie expositie bij Frame BV te Bavel, gaf ons begin augustus de mogelijkheid foto’s van de kids voor het eerst te tonen. De prachtige afdrukken van Koen Kollau van Cool by Me sierden de expositie. En dankzij Ferry Falkenburg van Catch the Wave Internet Solutions, ging de heuse eigen webshop van de kinderen de lucht in.

Er is echter ook minder goed nieuws. Helaas hebben we ondanks ieders fantastische inzet nog niet genoeg geld weten in te zamelen voor het gehele schooljaar. Laat staan voor de hierop volgende schooljaren. Gelukkig hebben we bij uitzondering een termijnbetaling kunnen regelen met het schoolbestuur. Zodat de kinderen toch kunnen starten.

Donaties voor de rest van het schooljaar en daarna zijn dan ook nog steeds van harte welkom. Dit kan op verschillende manieren:

Om te beginnen door een aankoop uit de fotowebshop van de kinderen. Deze bestaat volledig uit foto’s die de kinderen zelf gemaakt hebben. Te bestellen artikelen zijn o.a. diverse foto-afdrukken, kaarten tot aan telefoonhoesjes.

Daarnaast steunt ook Bekend Nederland dit project door hun door mij gemaakte portret aan het goede doel te doneren. Diverse portretten van Hans Dulfer, Kim Holland, Mike Weerts, Kelly van der Veer, Guido Weijers, Kleine Viezerik en Fatima Moreira de Melo zijn te bekijken en na te bestellen via de speciale webshop.

Nóg specialer zijn de gesigneerde A4-afdrukken. Deze zijn in beperkte oplage van 10 te koop voor 25,- (excl. eventuele verzendkosten) via ellen@ellenvandoorn.nl. Binnenkort zal deze galerij nog uitgebreid worden met een aantal bijzondere mensen, waaronder Niels Geusebroek en Edwin Rutten. Zeker de moeite waard om dat in de gaten te houden!

Ook verkopen we handgemaakte sieraden en mooie Afrikaanse artikelen uit Sierra Leone. Via deze link kun je bestellen of nabestellen. Houdt bij nabestellen wel rekening met de Afrikaanse levertijd. 😉

De volledige opbrengst uit de webshops, verkoop en donaties gaan naar het schoolgeld van de kinderen.

Steunen kan uiteraard ook middels een vrije donatie op NL47 RABO 0142 3396 28, t.n.v. Wees de Foto. Voor 165,- per jaar kan een kind al naar school, inclusief uniform, boeken, lesmateriaal en lunch. Een relatief klein bedrag, gezien het enorme verschil dat dit kan maken voor hun toekomst.

Velen van jullie hebben al reeds fantastische steun betuigt door middel van uiteenlopende donaties, persoonlijk, danwel via hun bedrijf. Waarvoor onze dank! Wellicht dat jullie met jullie enthousiasme -en de feestdagen in aantocht- het woord kunnen verspreiden voor deze kids en hun toekomst.

Een dankbare warme groet,
Ellen & Chris